Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding. We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld. De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaars kunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen. Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen. Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu.
Ook meisjes zijn te gekke piraten!

Amsterdam, 17de eeuw. Vier meisjes kunnen niet aan de lokroep van een groots avontuur op zee weerstaan. Ze brengen een knotsgekke bemanning op de been en gaan achter de schat aan die door een gevreesde piraat is buitgemaakt. Gaan ze echter hun mannetje kunnen staan in deze wereld van stoere zeebonken? En zijn er geen andere kapers op de kust?

Deze vragen staan centraal in 'Piraatjesmakers!', de intussen vijfde familiemusical die de secundaire school Regina Pacis uit Hove op de planken brengt. Auteur Tony Proost, leraar Nederlands-Engels, kiest deze keer voor een luchtiger onderwerp. "Meisjes die piraat willen worden – je kan je voorstellen dat dit het perfecte recept is voor tal van knotsgekke situaties. Het resultaat is een komedie die zowel groot als klein op de lachspieren werkt." Toch heeft 'Piraatjesmakers!' evenzeer een boodschap. "Doorheen het stuk leren we dat meisjes net zo veel recht hebben om piraat te worden als jongens. Dankzij hun talenten en een goede samenwerking overstijgen ze zichzelf én de verwachtingen. Het verhaal gaat dus ook over gelijke rechten voor vrouwen."

Het verhaal is boeiend voor de hele familie. Daarvoor zorgen de gevarieerde scènes, verrassende en doldwaze wendingen, een overdosis humor en bovenal acht mooie liedjes, gecomponeerd door Joris Van Hasselt. Een volwaardige musical, dus. Bovendien worden zowel de muziek als de zang live gebracht door leerlingen. De regie wordt opnieuw verzorgd door Anya Verheyen, docente aan de Academie voor Spel en Theater. Het is ook uitkijken naar de mooie kostumering, met dank aan Peggy Verschueren.

Op dit ogenblik wordt nog druk gerepeteerd, sinds januari zelfs twee keer per week. Donderdagnamiddag 14 maart 2019 vinden eerst twee avant-premières plaats voor lagere scholen uit de buurt. Vrijdag 15 maart start de vertoning om 20 uur, zaterdag 16 maart om 19 uur en zondag 17 maart om 15 uur. De vertoningen vinden plaats in het forum van de school, Boechoutsesteenweg 87a in Hove.

Kaarten kosten in voorverkoop 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen jonger dan 18 jaar. Bestellen kan via mail naar piraatjesmakers@regpacho.be met vermelding van voorstelling en aantal tickets.

Enkele scènes uit de vorige musical, 'De aapnormalen'.


Vergelijk het studierendement in het eerste jaar hoger onderwijs van de leerlingen die op onze school afstudeerden met de cijfers van Vlaanderen. Onze leerlingen doen het meer dan behoorlijk! Het studierendement ligt immers ver boven het gemiddelde van Vlaanderen. Daar zijn wij fier op. Dat is de verdienste van onze leerlingen en hun enthousiaste begeleidende leerkrachten.

Directie
Dhr. S. Geysemans algemeen directeur
Dhr. S. Bernaerts pedagogisch directeur
Coördinatoren
Prefect
(Leerlingen)secretariaat
Mevr. M. Mortelmans
Mevr. M. Van Damme
Dhr. G. Peeters
Mevr. G. Goossens
Mevr. A. Heymans
Mevr. H. Vos
CLB
Vrij CLB AMi 2
Sint Benedictusstraat 14b
2640 Mortsel
03 443 90 20
http://www.clb-ami2.be