Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu. Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding. We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld. De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaarskunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen. Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen.
Nieuw! Lessentabel 1e jaar
Schooljaar 2024 - 2025 wijzigen onze lessentabellen in de eerste graad.

Zo krijgen onze eerstejaars een "kompas-uur", wordt er nog meer ingezet op differentiatie en worden de leerlingen stapsgewijs verantwoordelijk voor hun eigen leerproces.

Ben je benieuwd? Bekijk onze vernieuwde eerste graad hier.
Inschrijvingen
Voor inschrijvingen in het eerste jaar voor schooljaar 2024 - 2025 verwijzen we naar het menu Inschrijven. Indien u als tussenjaar interesse hebt om de overstap naar onze school te maken, kan u volgend formulier invullen of contact opnemen met mevr. Raats.
Folder

Download hier onze folder.

Volzetverklaring
Volgende richtingen worden vanaf 8 januari 2024 - 8u00 volzet verklaard voor het schooljaar 2023 - 2024:
 • 2e jaar: STEM IT
 • 3e jaar: Economische wetenschappen 5u wiskunde; Latijn 5u wiskunde;
 • 4e jaar: Natuurwetenschappen; Natuurwetenschappen STEM IT; Natuurwetenschappen STEM SPORT;
 • 5e jaar: Humane Wetenschappen; Moderne Talen; Moderne Talen - Wetenschappen;
 • 6e jaar: Economie - Moderne Talen; Economie - Wiskunde; Latijn - Wiskunde; Wetenschappen - Wiskunde;

Weldra verlaat je de basisschool en maak je de overstap naar het secundair onderwijs. Een stap vol verwachtingen. In Regina Pacis streven we ernaar om onze leerlingen met warmte en vertrouwen te vormen tot enthousiaste jongeren die sterk in het leven staan. Met aandacht voor het talent en de persoonlijke ontwikkeling van ieder kind. Een missie en visie die vertrekt vanuit een christelijke inspiratie.


Heb je al één of meer jaren secundair onderwijs achter de rug? Kom je naar onze school voor een nieuwe start? Ook jou heten we hartelijk welkom en we hopen dat je je vlug thuis zal voelen! We wensen jou een fijn en succesvol schooljaar toe!


U kan ons bereiken via email, regina.pacis.hove@regpacho.be, of op het nummer 03 455 68 58.


Tot weldra!

Christine Michielsens, algemeen directeur


Micke Raats, adjunct-directeur


lesgevers, secretariaat en onderhoudspersoneel

HeartSaver is een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren (AED's) in België te verhogen door bewustmaking en de werving van fondsen om de financiële drempel voor de aanschaf en het onderhoud van hartstarters zo laag mogelijk te houden. De internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist Prof. Dr. Em. Pedro Brugada is peter van HeartSaver.

Wij willen samen met vzw HeartSaver onze schoolcampus en de omliggende woonwijken meer hartveilig maken.


Welke richting kies jij in het 1e jaar? Klik hier.

Schoolreglement
Hier kan u het reglement 2023 - 2024 raadplegen.
Lessentabellen
Missie
Missie van onze school.
Opvoedingsproject

Hier kan u het opvoedingsproject bekijken.

Bronmissie Onderwijsinrichtingen der Christelijke Scholen van Vorselaar
Facebook
Volg ons ook op Facebook!

Tijdens een schooljaar ontvangen we geregeld vragen van ouders en leerlingen of een bepaald kledingstuk beantwoordt aan onze uniformvoorschriften.

Wij bieden als school graag volgende referenties bij de aankoop van kledij:

 • 't WIEGSKE, Bredabaan 509, Merksem.
  Webshop: www.wiegske.be (incl. retourmogelijkheden)
 • VEBEX, Hove centrum
 • JBC, Edegem
 • Sawadi, Website: www.sawadi.be

U bent evenwel niet verplicht om via deze weg kledij aan te kopen.