We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld. De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaars kunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen. Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen. Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu. Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding.

Wie bij ons wil inschrijven in het eerste jaar, moet zich aanmelden via MELD JE AAN – Antwerpen.

STAP 1: MELD JE AAN

Ga tussen 25 maart 2024 (9.30u) en 19 april 2024 (17u) naar meldjeaan.antwerpen.be. Let op, dit moet ook als je kind recht heeft op voorrang (broer/zus reeds op school of kind personeelslid). Het tijdstip waarop je je kind binnen deze periode aanmeldt, heeft geen invloed op de verdeling van de plaatsen. Klik op ‘het eerste jaar van het gewoon secundair onderwijs, kies een gebruikersnaam en paswoord voor het aanmelden van je kind. Volg de stappen op het scherm.

STAP 2: JE KRIJGT EEN BERICHT

Op woensdag 8 mei 2024 ontvang je een e-mail en een bericht in je postvak op het meld-je-aan platform. Daarin staat of je je kind kan inschrijven, en in welke school. Je ontvangt van ons als school ook nog een bericht met extra informatie, indien je een plaats kreeg in onze school. Ontving je geen e-mail deze dag? Contacteer dan de helpdesk op het gratis nummer 0800 62 185.

STAP 3: SCHRIJF JE IN OP DE SCHOOL

Je kan je zoon of dochter inschrijven in de school die vermeld staat in het bericht dat je ontving . Je komt op deze momenten langs zonder afspraak. Voor onze school zijn de inschrijfmomenten:

  • dinsdag 14 mei 2024, van 17.30u tot 20.30u en
  • donderdag 16 mei 2024, van 17.00u tot 20u00u.
Opgelet: als je niet inschrijft tijdens deze periode, vervalt je ticket na 10 juni 2024.

Wat als je enkel bericht krijgt dat je kind op de wachtlijst staat?

Als er geen plaats is voor je kind in de scholen van jouw voorkeur, sta je automatisch op de wachtlijst van die scholen. Je wordt door de school gecontacteerd als er een plaats vrijkomt. Dit gebeurt in volgorde van de plaats op de wachtlijst. Geef daarom zeker een correct telefoonnummer en eventueel e-mailadres op. Vanaf 8 mei 2024 om 12u vind je op meldjeaan.antwerpen.be ook in welke scholen er nog vrije plaatsen zijn. Inschrijven in die scholen kan vanaf dinsdag 14 mei 2024 om 9u.

Niet-aangemelde leerlingen kunnen zich vanaf 14 mei 2024 (9u) ook registreren. Zij komen onderaan de wachtlijst te staan.