Regina Pacis ligt heel centraal, daarom komen veel leerlingen met de fiets naar school. Er zijn ook verschillende buslijnen die in de buurt stoppen en het station van Hove is vlakbij. Hier vind je een handig overzicht met alle lijnen die in Hove komen en hun belangrijkste stopplaatsen. Regina Pacis ligt in een groene omgeving. De leslokalen zijn modern, licht en uitgerust met moderne media. Op het grasveld en de sportterreinen kan je je volop uitleven. We besteden ook heel wat aandacht aan het milieu. Regina Pacis is een middelgrote school. De leerlingen van het secundair onderwijs zitten samen met de kinderen van de lagere school en de kleuters op één campus. Ons studieaanbod is ruim en we zijn fier op de resultaten van onze leerlingen in het hoger onderwijs. We maken veel werk van persoonlijke begeleiding. We vinden het belangrijk dat de leerlingen burgerzin hebben, dat ze gezond leven en zorg dragen voor elkaar en hun omgeving. Daar werken we aan in de lessen en in vakoverschrijdende projecten, zoals leefdagen, de diversiteitsweek, milieuprojecten, gezondheidsprojecten, verkeersprojecten, een uitwisselingsproject met een school in Berlijn en culturele reizen naar Canterbury, Parijs en Italië. We engageren ons ook voor de derde en vierde wereld. De ouders van onze leerlingen werken mee aan een bruisende school. Tijdens regelmatige vergaderingen wordt er druk gedebatteerd over de werking van onze school en ontstaan er talrijke initiatieven. Iedereen is hartelijk welkom op die vergaderingen. Onze leerlingen krijgen de ruimte om initiatieven te nemen en zich creatief te ontplooien. De leerlingen schrijven een schoolkrant, organiseren een film- en muziekfestival, een sportweekend, de sportraad maakt werk van middagsport en de leerlingenraad zorgt geregeld voor een lekkere middagsnack. De eerstejaars kunnen op onze zesdejaars rekenen om de school te verkennen.
Artistiek Toonmoment lokt heel wat ouders en bezoekers naar de Regina Pacisschool in de gemeente Hove.

De afgelopen week streek de vzw Piazza Dell’ Arte opnieuw neer in de Regina Pacisschool in onze gemeente Hove voor een week lang gezellige, toffe en moderne kunst te promoten en de kinderen van het 4e jaar ASO te helpen om zelbedachte moderne kunstwerken te realiseren tijdens een week vol kunst in de middelbare school in Hove.

En het moet echt gezegd zijn dat het toonmoment op vrijdagavond iedereen aangenaam verrast heeft vertelden ons heel wat bezoekers en ook de schepen van onderwijs Gerda Lambrecht en burgemeester Koen Volckaerts in de gemeente Hove.

Verschillende vormen van kunst kwamen aan bod aan de Boechoutsesteenweg 87A in Hove bij de mooie en ruime school Regina Pacis. Het ging van Beeldend, performance, over geluid en mengvormen.

Eigenlijk teveel om op te noemen en de vele bezoekers wisten ook niet goed waar eerst kijken.

Een schitterend initiatief vinden ook wij van lokale radio Frekwent.

We waren op het toonmoment aanwezig onder de noemer Oneindig en hadden er een korte babbel met Booth van de vzw Piazza Dell’Arte.

Radio Frekwent regionieuws van 30 september 2017

Vorig jaar trokken 16 enthousiaste leerlingen en 4 leerkrachten van Regina Pacis in Hove tijdens de krokusvakantie op inleefreis naar Togo. Ze verkenden het land en bezochten verschillende projecten van de vzw Togo Debout. Overal waar ze kwamen werden ze warm onthaald maar tegelijk geconfronteerd met de harde realiteit van armoede. Ze leerden de gemotiveerde Togolezen van Togo Debout kennen met een sterke visie over ontwikkeling. Deze reis liet de deelnemers niet meer los. Regina Pacis organiseert daarom een solidariteitsweek van 13 tot en met 17 februari 2017 met als thema ‘De pot op voor Togo’. Doel is geld inzamelen voor het bouwen van sanitaire blokken in het college van Djagblé waar 1500 leerlingen school lopen maar waar geen toiletten zijn.

Maandag 13 februari wordt omgedoopt tot ‘Togodag’ en staat helemaal in teken van solidariteit. De leerlingen mogen hun sportieve outfit aantrekken voor een gesponsorde estafetteloop. Bewustmaking van de problematiek in het zuiden hoort er ook bij. Alle leerlingen krijgen die dag de kans om de getuigenissen van de inleefreizigers te beluisteren en op die manier kennis te maken met de bezochte projecten en de Togolese cultuur. Daarnaast zullen een workshop Afrikaanse dans en een workshop percussie zorgen voor de nodige Afrikaanse sfeer.

Leerlingen kunnen de hele week extra sporten voor Togo en heerlijk genieten van lekkernijen uit onze winterbar. Sfeervolle muziek zal er niet aan ontbreken. Gilles Van Bouwel, Kristien Hemmerechts, Pedro Elias, Joy Anna Thielemans en andere bekende gezichten spoorden via filmpjes onze leerlingen aan om in actie te schieten voor dit geweldig project.

Hopelijk wordt de solidariteitsweek 2017 een onvergetelijke ervaring en komen de toiletten er snel in Togo zodat de ploeg die volgend jaar vertrekt het resultaat kan gaan bewonderen.

Doe maar lekker aapnormaal

Jongeren groeien op in een wereld die razendsnel verandert en heel veel van ze verwacht. Stel nu dat het nog erger kan... Wat als in de toekomst perfectie geen streefdoel meer is, maar een vanzelfsprekendheid? En wat als in deze toekomst een misvormde jongen opgroeit, die geen idee heeft hoe hij moet overleven…?

Dat is het uitgangspunt van 'De aapnormalen', de intussen vierde familiemusical die de secundaire school Regina Pacis uit Hove op de planken brengt. Auteur Tony Proost, leraar Nederlands-Engels, haalde zijn inspiratie bij de figuur van Quasimodo. "De klokkenluider moet zijn weg zoeken in een wereld die beschaamd om hem is, hem liever uitspuwt dan aanvaardt, omdat hij niet in het perfecte plaatje past. In onze musical leert hij te overleven in een volmaakte toekomstwereld waar genetisch gemanipuleerde 'designer baby's' de plak zwaaien. Gelukkig verkondigen daar de 'aapnormalen' dat het wél oké is om niet perfect te zijn en gewoon 'aapnormaal' te doen..."

Een potentieel zwaar onderwerp, maar dat is de musical allerminst. Het is vooral een spannend en meeslepend verhaal, dat zowel groot als klein aanspreekt. Daarvoor zorgen de gevarieerde scènes, verrassende wendingen, een dosis humor en bovenal acht mooie liedjes, gecomponeerd door Joris Van Hasselt. Een volwaardige musical, dus. Bovendien worden zowel de muziek als de zang live gebracht door de leerlingen. De regie wordt opnieuw verzorgd door Anya Verheyen, docente aan de Academie voor Spel en Theater. Josiane Frans draagt de logistieke coördinatie van het project.

De cast telt 23 enthousiaste jongeren, maar ook achter de schermen zijn heel wat leerlingen en leerkrachten actief voor de artistieke en technische ondersteuning. Op dit ogenblik wordt nog druk gerepeteerd, sinds januari zelfs twee keer per week. Donderdagnamiddag 9 maart 2017 vinden eerst twee avant-premières plaats voor lagere scholen uit de buurt. Vrijdag 10 maart start de vertoning om 20 uur, zaterdag 11 maart om 19 uur en zondag 12 maart om 15 uur. De vertoningen vinden plaats in het forum van de school, Boechoutsesteenweg 87a in Hove.

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen jonger dan 18 jaar. Bestellen kan via mail naar aapnormalen@regpacho.be met vermelding van voorstelling en aantal tickets. Je kan ook rechtstreeks kaarten kopen bij de Cultuurdienst Gemeente Hove, die het project mee sponsort.

We zijn uiteraard erg blij voor Mats, die bij de vorige RPH-musical nog schitterde in de rol van de komische Rocky.

We wensen hem alle succes toe!

Na een voorafgaandelijke selectie en de eerste auditieronde van Ketnet Musical werden uit meer dan 1200 kandidaten 60 kinderen weerhouden. Woensdagwerd de volledige cast van ‘Unidamu’ bekend gemaakt.

Die mochten eind oktober tijdens het Grote Selectieweekend tonen hoe goed ze kunnen zingen, dansen en acteren. En dat voor de ogen van de alziende jury: Laura Tesoro, Giovanni Kemperen regisseur Tijl Dauwe. Zij volgden de kinderen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat om uiteindelijk 24 jonge talenten te kiezen die zullen schitteren in dé musical van 2017: Unidamu.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Ketnet-wrapper Sien Wynants één van de twee volwassen hoofdrollen speelt. Zij vertolkt de rol van de juf van fysica, Monica. Een juf die Max en zijn kompanen maar moeilijk onder controle kan houden.

Nu is ook de tweede volwassen hoofdrolspeler bekend: Herman Verbruggen, Marcske van FC De Kampioenen, speelt de rol van Elvis, de baas van Unidamu. Ooit was Elvis een knappe muzikant, maar toen de muziek plots uit de wereld verdween, werd hij uitgesloten omdat hij als enige ter wereld nog met muziek bezig was. Op een dag vond hij de poort naar Unidamu. Nu woont hij op Unidamu, wat hij heeft uitgebouwd als veilige haven voor gepeste kinderen.

Knack Focus (09/12/2016)
GVA (02/09/2016) (online artikel)

Handboogschutter Pieter Markey (13) uit Lint heeft geschiedenis geschreven. Na de provinciale en de Vlaamse titel pakte hij vorige week ook de titel van Belgische kampioen.

Deze opvallende resultaten voor een jeugdschutter blijven niet zonder gevolg. De nationale coach van de Handboogliga liet zopas weten dat hij Pieter graag wil meenemen naar de internationale stage in Vittel volgende maand. En een Engelse fabrikant vroeg of Pieter deel wil uitmaken van zijn pro-staff-team, wat betekent dat hij een vijfde materiaalsponsor beet heeft. Het jong talent - misschien wel een olympiër in de dop - zit in het derde jaar Latijn-Wiskunde van Regina Pacis in Hove.


GVA (28/02/2016) (online artikel)
De Zondag
GVA (01/09/2015) (online artikel)
De Zondag (01/03/2015)

Ann-Sophie Delva neemt in mei deel aan de finale van het Centamen Ciceronianum in Italië. Dat is een internationale vertaalwedstrijd voor leerlingen Latijn.


GVA
Do Zondag (01/03/2015)

Katrien Markey en Mathijs Coenen, beide leerlingen op onze school, zijn in de medailles gevallen op het Belgisch Kampioenschap indoor boogschieten.


GVA (17/02/2015)

Met Manon Simons heeft RPH een afgevraadigde op het wereldkampioenschap hockey in Den Haag. Lees hier een artikel over Manon haar ervaringen.


Het Nieuwsblad (05/06/2014)
De Zondag (23/02/2014)
GVA (17/02/2014)
GVA (17/02/2014)
GVA (21/01/2014)
Leerlingen Regina Pacis tonen resultaten van project
GVA (16/01/2014)

Zestien leerlingen van het laatste jaar van Regina Pacis dompelden zich de voorbije weken onder in de aparte wereld van een assisenproces. Met een realistisch rollenspel eindigt het project stilaan zijn apotheose.

Lees hier het volledige artikel

GVA (03/10/2013)

Onlangs verscheen 'Eilanden - de profetie', het gezamenlijk debuut van Mortsels jeugdauteur Luc Descamps en zijn zoon Timo (bekend van Familie en Spring).

Lees hier het volledige artikel

Nieuwsblad (25/09/2013)